Blog

De filosofie van Medik8

Medik8 is een award-winnend wereldwijd huidverbeteringsmerk dat uitsluitend wordt verkocht door huidverbeteringsexperts. Onze producten worden ontworpen, ontwikkeld en geformuleerd door een team van biochemici en farmacologen in onze Britse biotechnologische onderzoeksfaciliteit. Medik8 maakt uitsluitend professioneel sterke producten middels bewezen technologieën. Onze producten zijn speciaal ontworpen om veroudering van de huid, pigmentatie, roodheid, droogheid, vlekken en donkere kringen tegen te gaan. Wij geloven dat een combinatiebehandeling leidt tot zichtbare en langdurige resultaten.

Biologische beschikbaarheid

“Biologisch beschikbare ingrediënten” betekent het toedienen van werkzame bestanddelen op die plaats van de huid waar zij moeten werken! De sleutel tot efficiënte cosmeceutische huidverzorging is goede biobeschikbaarheid. Bij Medik8 wordt hard gewerkt om de meest effectieve snelheid van absorptie te waarborgen, gericht op de huidlagen waar de moleculen effectiever zullen zijn met daarbij minimale irritatie van de huid.

    

Chiraal correcte moleculen

Chiraliteit houdt zich bezig met het verkrijgen van de meeste effectiviteit van de producten terwijl de irritatie van de huid geminimaliseerd blijft. Een chirale molucuul heeft een linker- en een rechtervorm, als een spiegelbeeld. Het verschijnsel chiraliteit is van groot belang op het gebied van cosmeceutische productformulering. Aminozuren kunnen zowel links- als rechtshandige spiegelbeelden zijn van elkaar. Echter, ze zijn altijd linkshandig indien geproduceerd door levende organismen. Dit is van belang aangezien chiraliteit van invloed is op de werking van een molucuul binnen chemische reacties.

Chiraliteit

Er zijn twee redenen waarom juiste chiraliteit van belang is:

 • Ten eerste, als het ingrediënt irriteert, bijvoorbeeld met melkzuur, heeft het weinig zin een dubbel percentage van het ingrediënt toe te voegen om hetzelfde resultaat te behalen dat bereikt wordt met toevoeging van de helft van het juiste L-isomeer.
 • Ten tweede, het is opmerkelijk gebruikelijk dat het verkeerde isomeer de huid daadwerkelijk kan beschadigen in plaats van simpelweg inactief te zijn.

Medik8 begrijpt het belang van chiraliteit en gebruikt altijd de juiste ingrediënten. Chiraal correcte zuivering maakt de werking van de ingrediënten tenminste tienmaal hoger.
Wanneer Medik8 een ingrediënt gebruikt, wordt altijd de chiraal juiste vorm gebruikt om maximale effectiviteit en minimale irritatie te garanderen.

Chiraliteit

Chemische verbetering/verhoging

Voor diepere en geleidelijke indringing in de huid van de cosmeceutische werkzame bestanddelen, wordt vaak een chemisch afleversysteem gebruikt. Een voorbeeld hiervan is linolzuur in de White Belance Klik. Medik8 gebruikt eveneens geraffineerde lichte oliën als dragers voor veel van de actieve ingrediënten aangezien olie beter in staat is om in de huid door te dringen dan water.

Time Release Delivery System (Vitamine A)

In samenwerking met technologiepartners heeft Medik8 een ingekapselde vloeistof ontwikkeld die een elegant benadering heeft, gebruik makend van de polymeer reservoir technologie.

Het Medik8 Time Release Afgiftesysteem kan hoge huidirritatie voorkomen door een langzame maar continue afgifte van het werkzame bestanddeel en door het vermijden van de piek- en dallevering zoals bij gewone retinolproducten.

Verbeterde stabiliteit

Enkele van de meest effectieve werkzame bestanddelen zijn zeer instabiel, bijvoorbeeld vitamine A. Echter, Medik8 All-Trans Retinol is stabiel tot 30 maanden. Een correct chirale vorm van vitamine A (Trans) en het gebruik van ondersteunende super anti-oxidant vitamine E, verbetert de stabiliteit.

Alle producten zijn ontwikkeld met behulp van de 4 belangrijkste principes van de Medik8 filosofie.

Bij Medik8 produceren we onze producten in kleine seriegroottes om ervoor te zorgen dat zij krachtig en effectief zijn wanneer ze de eindgebruiker bereiken. We produceren ons vitamine A-assortiment maximaal 30 dagen voordat de producten worden verzonden naar een koude opslagruimte. Dit garandeert dat de producten nog steeds krachtig en effectief zijn wanneer ze uw klanten bereiken. Medik8 heeft nieuwe technieken ontwikkeld om vitamine C en kojiczuur te stabiliseren om zo een antioxidant en verblekingsproducten aan te bieden. Medik8-uitvindingen zijn octrooi-beschermd en de voordelen zijn specifiek voor Medik8-klanten.

pH-gebalanceerd

Alle Medik8-producten zijn pH-gebalanceerd om ervoor te zorgen dat het evenwicht van de huid niet wordt verstoord. De meeste producten werken op de natuurlijke zuurgraad van de huid net onder 5.0. Vitamine C gebaseerde producten hebben een lagere pH-waarde 3.0 om de penetratie van het molecuul te verbeteren. Bepaalde exfoliërende producten, welke fruitzuren bevatten, zijn doelbewust ontwikkeld met een lagere pH-waarde om vervelling van dode huidcellen te stimuleren. Omgekeerd, voor oogreinigingsproducten is de pH-waarde verhoogd naar 6.0 hetgeen voor dit gebied effectiever is.

Wij geloven in:

 • Oplossingsgerichte producten
 • Bewezen resultaten
 • Professioneel gebruik
 • Stabiele formules
 • Goed onderbouwd en specifiek onderzoek
 • Kern antiverouderingsfilosofie
 • Vooruitstrevende huidverzorging welke huidirritatie vermindert
 • Kleine productieserie
 • Groene cosmetica
Wilt u meer weten over Medik8? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief door het formulier in te vullen en blijf op de hoogte van onze nieuwste producten en trainingen.

SCHRIJF U IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

En blijf op de hoogte van onze nieuwste producten en trainingen

*Verplichte velden