Blog

Veelgestelde vragen over Retinol

In deze blog vindt u veelgestelde vragen over Retinol. Lees onder andere hoe Retinol werkt en hoeveel Retinol u bijvoorbeeld kunt gebruiken.

Hoeveel Retinol gebruik je?

Eenvoudig gezegd is de hoeveelheid retinol die een huid nodig heeft afhankelijk van de conditie van de huid, het huidprobleem en de mate van tolerantie van de huid voor dit unieke en hoogwaardige ingrediënt.

Lage sterkte van retinol behandelingen?

Denk niet dat het starten met een lage sterkte retinol de huid niet ten goede zal komen, dat zal het wel! Onderzoek dat gepubliceerd is in ‘Journal of Investigative Dermatology’ (2009) heeft aangetoond dat een concentratie van 0.01% en hoger zeer effectief is ter verbetering van de algemene gezondheid en uiterlijk van de huid. Dit onderzoek bevat niet de aanvullende voordelen die verkregen zijn uit de combinatie van retinol met een andere krachtige huid herstellend antioxidant zoals vitamine C.

Onze professionele Medik8 Retinol 3TR nachtserum is een licht, snel absorberende vitamine A serum dat de huid verjongt op zijn meest optimale moment – ‘s nachts. Ondersteund door antioxidanten om de collageenproductie te stimuleren en het niveau van epidermale hyaluronzuur te verhogen ter verbetering van de verschijning van fijne lijntjes en rimpels in de doelgebieden. De ruwheid en hyperpigmentatie zijn eveneens verbeterd hetgeen leidt tot een jeugdiger uiterlijk.

Therapeut Tip: doorloop de gehele retinollijn om optimale resultaten te leveren die de huid van uw klant nodig heeft. Maak optimaal gebruik van de prachtige reeks van retinol sterktes die beschikbaar zijn binnen de Medik8 productenlijn en kijk naar Retinol 3TR ter introductie van retinol producten. Dit is tevens een onderhoudsalternatief voor klanten die een optimaal resultaat hebben bereikt door gebruik van een hogere sterkte retinol en als alternatief voor klanten die reizen naar warmere klimaten.

Wat is de gemiddelde kracht van retinolproducten?

Bij meer hardnekkige problemen zoals donkere vlekken van pigmentatie, verlies van stevigheid, diepliggende rimpels en/of blijvende rode plekken na break-outs, is het raadzaam om een meer gematigd krachtpercentage retinol te overwegen. Zoals eerder vermeld, leveren deze sterkte van retinol behandelingen nog beter resultaat in combinatie met andere heilzame ingrediënten. Retinol concentraties van 0.4% tonen zichtbare verbeteringen bij zonschade aangezien de collageenproductie wordt gestimuleerd en waardoor de verouderde, dunne huid sterker wordt. Retinol 6TR regenereert zichtbaar de epidermale laag van de huid, het vermindert fijne lijntjes en rimpels door collageen- en elastine productie te stimuleren. Retinol 6TR verfijnt de huidtinten en versnelt de natuurlijke huidcelvernieuwing. Onze all-transretinol ontstopt poriën reguleert de talgproductie waardoor de huid een heldere, meer egale teint vertoont.

Therapeut Tip: 6 TR is de volgende stap in anti-huidveroudering. Kijk naar de intensivering van de behandeling in de wintermaanden met retinol 6TR.

retinol medik8

Zijn hoge retinol waarden geschikt voor mij?

Als de huid matige kracht-retinol behandelingen goed verdraagt en het vermoeden bestaat dat de verbeteringen zijn afgevlakt, dan is het misschien het overwegen waard om de retinol percentages te maximaliseren. Onze Retinol 10TR is een krachtig vitamine A balsem dat bij de huid met zichtbare tekenen van veroudering helpt om de collageenproductie en de niveaus van epidermale hyaluronzuur te verhogen, gericht op het verbeteren van de verschijning van fijne lijntjes en rimpels. Een verbetering van de huidteint en huidtextuur wordt gegenereerd om een meer jeugdige huidverschijning te creëren.

Therapeut Tip: een uitstekende gelegenheid om klanten kennis te laten maken met de Medik8-productenlijn. Onthoud altijd de retinol ladder om huidtolerantie op te bouwen.

Zal het gebruik van retinol mijn huid gevoeliger maken voor zonlicht?

Retinol op zich is gevoelig voor zonlicht en om die reden moet het ‘s nachts worden toegepast. Een retinoïde-gebaseerd product mag de huid niet kwetsbaarder maken voor Uv-straling dan na exfoliatie door een scrubbehandeling.

Zal de huid eerst verslechteren alvorens het verbetert?

Retinoïden kunnen droogheid, roodheid en in sommige gevallen schilfering veroorzaken. Aangeraden wordt om retinol in een huidverzorgingsroutine gedurende circa vijf weken te introduceren zodat huidtolerantie wordt opgebouwd. Gebruik gedurende de eerste twee weken retinol elke derde nacht. Als de huid geen tekenen van irritatie vertoont, kan gedurende de volgende twee weken om de andere avond retinol worden toegepast. Als geen droogheid, roodheid of schilfering optreedt, kan het product elke nacht worden toegepast. Adviseer uw klant altijd om na het wassen van het gezicht 15 minuten te wachten alvorens een retinol-product wordt aangebracht om irritatie te voorkomen. Adviseer uw klant om na absorptie van het product een Medik8 hydraterende crème te gebruiken.

Wilt u meer weten over hoe u huidveroudering het beste kunt behandelen? Download dan ons e-book ‘Wat te doen tegen huidveroudering’ door het bijgevoegde formulier in te vullen.

SCHRIJF U IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

En blijf op de hoogte van onze nieuwste producten en trainingen

*Verplichte velden